Prijs € 2.195.000,- k.k.
Adres: Nachtegalenlaantje 20
1861 CB BERGEN (NH)
Oppervlakte: 2.158 m2
Aantal kamers: 7

Bergen (nh) – Nachtegalenlaantje 20

Te koop! Onder architectuur gebouwde bosvilla uit 1935 aan het Nachtegalenlaantje 20 te Bergen NH.

Prachtig gelegen nabij het bos, de duinen en op loop- en fietsafstand van het dorpscentrum. Deze villa heeft veel originele jaren dertig elementen die verwijzen naar de stijl van de Amsterdamse School, zoals glas-in-lood en houtsnijwerk. De lange elegante daklijnen van de verschillende vleugels en de panoramaruit in de woonkamer verwijzen naar ontwerpen van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright.

Begane grond: Als u de villa binnenkomt, ziet u de originele stijlelementen terugkomen in de entree en hal. De hal leidt naar de heerlijk ruime woonkamer met een prachtig zicht op de tuin en vijver.
Via de hal/woonkamer komt u in de studeerkamer/bibliotheek met een speciaal voor dit huis ontworpen glas-in-lood raam. Verder zijn er twee slaapkamers waarvan één (ouder)slaapkamer met buitendeur en klein terras. Tevens is daar een luxe badkamer met ligbad, douche en apart toilet. De originele wand- en tegelvloeren zijn zoveel mogelijk behouden onder toevoeging van comfortabele vloerverwarming in de badkamer en bijkeuken.

Eerste verdieping: De indeling van de eerste verdieping is zeer ruim opgezet en bestaat uit twee slaapkamers, een tweede moderne badkamer (met vloerverwarming), een grote overloop en een ruime zolder. Eén van de slaapkamers heeft een balkon op het zuiden en de andere slaapkamer heeft zicht op tuin en vijver.
De ruime zolder biedt mogelijkheid om desgewenst extra (slaap)kamers te realiseren.
Verder is het huis voorzien van twee kelders waarvan er één zeer geschikt is om in te richten als wijnkelder.

De villa is in 2001 gemoderniseerd met behoud van de stijlvolle jaren dertig elementen en verkeert in goede staat van onderhoud. In een passende stijl is in 2011 een volledig nieuw bijgebouw gerealiseerd bestaande uit een dubbele garage met vloerverwarming en een dubbele carport.
Het huis wordt omringd door een zeer royale en stijlvol aangelegde tuin met vijverpartij en is voorzien van een besproeiingssysteem.
Gelegen in een van de mooiste en rustigste laantjes van Bergen, direct aan de rand van het Bergerbos, nabij het monumentale Landgoed Hof van Bergen en de sfeervolle bioscoop Cinebergen.

De villa is ontworpen door architect Coenraads die er vervolgens 40 jaar heeft gewoond. Vanaf 1975 tot op heden is de woning steeds in handen van dezelfde familie gebleven die de villa met respect voor de originele elementen van het ontwerp heeft gemoderniseerd, bewoond en onderhouden.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor úw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op Funda.

Eigenschappen

Koopprijs
€ 2.195.000,- k.k.
Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1935
Soorten
vrijstaand hout, garage met carport
Perceel oppervlakte
2.158 m2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5